¡ADIÓS PAÑALES! / ADÉU BOLQUERS!

¡ADIÓS PAÑALES!
Ahora que se aproxima el buen tiempo, todos los papás y mamás de niños (sirva también para niñas) de aproximadamente 2 años, están interesados en aprovechar el momento para quitarles los pañales.
Es una buena idea, siempre que se acompañe de unos requisitos mínimos y se esté dispuesto a pasar unos días pendiente de este asunto.

Un aspecto a tener en cuenta es la edad del niño.
Aunque se coge como referencia la edad de 2 años, no todos están preparados al mismo tiempo, hay que tener en cuenta, que además de la madurez cronológica influye también el desarrollo fisiológico y psicológico.
Aunque los hay que están preparados antes (normalmente chicas), en la mayoría hay que esperar unos meses más.
En este aspecto, los padres siempre sienten la presión de otras personas (la mayoría de las veces familiares) que tienen preparado el típico comentario “el mío, a su edad, ya no llevaba pañal”; no os preocupéis, ese no es más listo que el vuestro. Cada ser humano tiene un momento para conseguir sus logros y la única carga de llevar pañal es la económica.
Quitar el pañal cuando el niño no está preparado, supone tener más escapes de los deseados; y esto provocará, impresión de fracaso y nerviosismo, tanto en el niño como en el adulto.
Los papás (sirva también mamás), pueden ir observando algunos comportamientos que puedan ser indicadores de que el niño está preparado:
– Le molesta llevar el pañal, sobre todo cuando está sucio.
– Cuando vamos a cambiarle, casi no lo ha mojado.
– Dice pipi, caca o alguna palabra que nos lo de a entender.
– Está por la labor.

Si vemos que es el momento, vamos a preparar el camino unos días antes.
Podéis llevar al niño con vosotros cuando vais al baño y explicarle lo que pasa; al mismo tiempo que le vamos indicando que es porque somos mayores, que él también lo hará cuando lo sea…, id animándolo.
Enseñadle el orinal y explicadle para qué sirve; él lo cogerá para jugar, se lo pondrá de sombrero y experimentará con el nuevo objeto, pero ya llegará el momento en que se sentará (aunque sea con el pañal puesto). Esto es interesante que lo hagáis cuando vosotros estáis en el váter, él puede estar en el orinal.
Que no os de vergüenza, los niños aprenden más por imitación que por palabras.
Observad si en algún momento le veis algún indicio como estar apretando o haciendo algo de fuerza; es un buen momento para decirle que está haciendo caca y que la puede hacer en el orinal.
Animadle y habladle de las ventajas de no llevar pañal, de lo mayor que será…
Cuando llegue el momento, se lo quitáis y ya está.
Tenéis que ir recordándoselo cada 30 minutos, luego cada 45 y así id espaciando el tiempo y observando su aguante.
Tendrá algunas escapadas pero no pasa nada. Hay que tener mucha paciencia, no enfadarse, que no vea que os preocupa y lo más importante: alabad más los éxitos que los fracasos, hay que dar importancia siempre a los comportamientos buenos y positivos.

Algunos consejos
– Los primeros días y hasta que se afiance en el control de los esfínteres, id siempre bien preparados cuando salgáis de casa: ropa de cambio, toalla, toallitas, bolsas para la ropa sucia y todo lo que se os ocurra que podáis necesitar.
– Recordad que no pasa nada si tiene un escape donde no lo esperáis.
– No tengáis vergüenza de pedir que os dejen entrar al baño en las tiendas o donde estéis.
– No os olvidéis nunca de aplaudir y elogiar cualquier paso por mínimo que sea.
– Que vaya siempre antes de salir de casa, antes de acostarse y cuando se despierte.
– Llevad siempre en la bolsa un montón de PACIENCIA.

Si tenéis alguna pregunta o queréis que os respondamos algunas dudas que se os planteen durante el proceso, no dudéis en consultárnoslo.
En el centro tenéis más información.
___________________________________________________

ADÉU BOLQUERS!
Ara que s’aproxima el bon temps, tots els papàs i mamàs de xiquets (servisca també per a xiquetes) d’aproximadament 2 anys, estan interessats a aprofitar el moment per a llevar-los els bolquers.
És una bona idea, sempre que s’acompanye d’uns requisits mínims i s’estiga disposat a passar uns dies pendent d’aquest assumpte.

Un aspecte a tenir en compte és l’edat del xiquet.
Encara que s’agafa com a referència l’edat de 2 anys, no tots estan preparats al mateix temps, cal tenir en compte, que a més de la maduresa cronològica influeix també el desenvolupament fisiològic i psicològic.
Encara que els cal estan preparats abans (normalment xiques), en la majoria cal esperar uns mesos més.
En aquest aspecte, els pares sempre senten la pressió d’altres persones (la majoria de les vegades familiars) que tenen preparat el típic comentari “el meu, a la seua edat, ja no portava bolquer”; no us preocupeu, aqueix no és més llest que el vostre. Cada ésser humà té un moment per a aconseguir els seus assoliments i l’única càrrega de portar bolquer és l’econòmica.
Llevar el bolquer quan el xiquet no està preparat, suposa tenir més fuites dels desitjats; i açò provocarà, impressió de fracàs i nerviosisme, tant en el xiquet com en l’adult.
Els papàs (servisca també mamàs), poden anar observant alguns comportaments que puguen ser indicadors que el xiquet està preparat:
– Li molesta portar el bolquer, sobretot quan està brut.
– Quan anem a canviar-li, quasi no ho ha banyat.
– Diu pipi, caca o alguna paraula que ens ho d’entendre.
– Està per la labor.

Si veiem que és el moment, anem a preparar el camí uns dies abans.
Podeu portar al xiquet amb vosaltres quan aneu al bany i explicar-li el que passa; al mateix temps que li anem indicant que és perquè som majors, que ell també ho farà quan el siga…, aneu animant-ho.
Ensenyeu-li el orinal i expliqueu-li para què serveix; ell ho agafarà per a jugar, li’l posarà de barret i experimentarà amb el nou objecte, però ja arribarà el moment en què s’asseurà (encara que siga amb el bolquer posat). Açò és interessant que ho feu quan vosaltres esteu en el vàter, ell pot estar en el orinal.
Que no us de vergonya, els xiquets aprenen més per imitació que per paraules.
Observeu si en algun moment li veieu algun indici com estar estrenyent o fent una mica de força; és un bon moment per a dir-li que està fent caca i que la pot fer en el orinal.
Animeu-li i parleu-li dels avantatges de no portar bolquer, del major que serà…
Quan arribe el moment, li’l lleveu i ja està.
Heu d’anar recordant-li-ho cada 30 minuts, després cada 45 i vaig agafar aneu espaiant el temps i observant el seu aguant.
Tindrà algunes escapades però no passa gens. Cal tenir molta paciència, no enfadar-se, que no veja que us preocupa i el més important: lloeu més els èxits que els fracassos, cal donar importància sempre als comportaments bons i positius.

Alguns consells
– Els primers dies i fins que s’aferme en el control dels esfínters, aneu sempre ben preparats quan isqueu de casa: roba de canvi, tovallola, toallitas, borses per a la roba bruta i tot el que se us ocórrega que pugueu necessitar.
– Recordeu que no passa gens si té una fuita on no ho espereu.
– No tingueu vergonya de demanar que us deixen entrar al bany en les tendes o on estigueu.
– No us oblideu mai d’aplaudir i elogiar qualsevol pas per mínim que siga.
– Que vaja sempre abans d’eixir de casa, abans de ficar-se al llit i quan es desperte.
– Porteu sempre en la borsa un munt de PACIÈNCIA.

Si teniu alguna pregunta o voleu que us responguem alguns dubtes que se us plantegen durant el procés, no dubteu a consultar-nos-ho.
En el centre teniu més informació.

To Top